POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR KOD POSLODAVCA INDUSTRIJA SKROBA JABUKA DOO PANČEVO

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR KOD POSLODAVCA INDUSTRIJA SKROBA JABUKA DOO PANČEVO

Posle dugih i napornih pregovora poslovodstva Industrije skroba „Jabuka“ d.o.o. Pančevo i dva reprezentativna sindikata: sindikata „Nezavisnost“ Industrija skroba Jabuka d.o.o. i  ASNS Industrija skroba „Jabuka“, 24. maja 2021.godine potpisan je novi Kolektivni ugovor kod poslodavca Industrija skroba „Jabuka“ d.o.o. Pančevo, na period od tri godine.

            Iako je sam tok pregovora tekao uz nezapamćene pritiske na članove sindikata „Nezavisnost“ i provejavanje namere poslodavca da novi KU bude nepovoljniji od prethodnog, mudrom politikom pregovaranja sindikat „Nezavisnost“ je uspeo da zadrži visok nivo socijalnih i materijalnih prava.

            Sindikat „Nezavisnost“ je još jednom, potpisivanjem ovog KU u otežanim uslovima poslovanja i generalno teškim vremenima za kompletnu ekonomiju, potvrdio svoju odgovornost i spremnost za kvalitetnim socijalnim dijalogom, nedvosmisleno se stavljajući na stranu zaposlenih kao najvažnije komponente u razvoju Industrije skroba „Jabuka“ d.o.o. Pančevo.             Predstavnici poslodavca i sindikata „Nezavisnost“ su uvereni da će potpisivanje novog KU doprineti unapređenju uslova rada, boljem socijalnom dijalogu, kao i razvoju kompanije.

No Comments

Post a Comment